miércoles, 2 de junio de 2010

Ciències pel Món Contemporani 2009-2010

Aquest any hem estrenat curs diferent, 1er de Batxillerat i noves assignatures, com Ciències pel Món Contemporani. Ha sigut una assignatura diferent, en la que hem tractat temes molt diversos, interesants i d'actualitat.
Tot just començar el primer trimestre havia esclatat l'escàndol de la Grip A, i nosaltres ens hi vam posar mans a l'obra per estudiar si aquesta alerta generada era de debò tant important i perillosa.

Relacionat amb tot això van treballar altres malalties importants i globals, com també les resistències als medicaments.

Per acabar el trimestre, vam parlar dels efectes i repercussions de diverses malalties hereditàries.

Pel que fa al segon trimestre vam estudiar l'univers i la creació i cronologia d'aquest com de la Terra.

També vam parlar sobre les plaques tèctoniques i els moviments sísmics, i els seus perills, efectes i quin era l'estat de Catalunya en aquest tipus de reaccions de la Terra.

Per finalitzar el segon trimestre vam treballar l'evolució: Lamarck i Darwin. Vam fer una conferència que va explicar detalladament tots els aspectes d'aquesta teoria i de una manera molt lúdica i peculiar.
Aquí les dues parts de la Conferència:
Per acabar, al tercer trimestre l'hem dedicat a una auditoria sobre el consum de CO2 dels trasnports que s'usen per desplaçar-se fins a l'Institut.

També en aquest treball hem proposat un Bicing a Palafolls. Per acabarhem parlat d'Internet i la nostra seguretat on hem descobert que estem una mica, tot i la redundancia, descoberts.


En definitiva i com és pot veure, aquest curs ha estat un curs intens en el que hi ha hagut moments bons, moments dolents, treballs més i menys agradables però mia no hi ha res a gust de tothom. Lo bo, que tot ho hem fet bé, hem aprés i sobretot hem assolit l'assignatura que és molt important. Primerament pensava que seria més aburrida, pel format del llibre, pero la dinamització de les classes amb el bloc i els treballs han grup, m'han motivat i han fet que Ciències pel Món Contemporani, més conegut com CMC, no em decepcionés.

No hay comentarios: